Het Omnibus Circuit


Al jaren worden er punten verdiend tijdens de Open Jeugd Toernooien met als inzet een uitnodiging voor de Omnibus Masters, altijd een vol weekend en ieder jaar op een ander park, aangesloten bij het Omnibus Circuit.
Aan het einde van een seizoen van open toernooien wordt de eindstand per leeftijdscategorie opgesteld. Kinderen die minimaal 4 open toernooien hebben gespeeld en bij de beste 8 spelers of speelsters behoren krijgen vervolgens een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan de Masters.

In veel toernooien worden de tegenstanders bepaald door lotingen, bij de Omnibus Masters is dit juist weer anders! De nr. 1 van de plaatsingslijst speelt tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen de nummer 7, de nummer 3 tegen de nummer 6 en de nummers 4 en 5 ook tegen elkaar, dit verwerkt in een sheet. Op de vrijdagavond of zaterdag altijd de 1e partij, dat is dus tevens een kwartfinale. Bij dit eerste bezoek ontvingen alle deelnemers altijd een sweater, bodywarmer of trui met daarop “Omnibus Masters”.

De halve finales worden dan de eerste partijen op de zondag en de winnaars daarvan strijden op zondagmiddag vervolgens voor de titel Omnibus Master. Iedere finalist ontvangt een beker die altijd groter is dan bij een open toernooi en de winnaar mag daarbij ook de wisselbeker in ontvangst nemen en deze een jaar in bezit houden. Omdat het Omnibus Circuit al enige jaren bestaat, prijken inmiddels al heel veel namen van alle Masters op de wisselbekers, met daarachter het jaartal van het behalen van deze titel.

Het Omnibus Jeugdcircuit is voor alle jeugdtennissers van Voorne Putten en Rozenburg een heel leuke motivatie om aan zoveel mogelijk toernooien mee te doen gedurende de periode maart-augustus, daar zoveel mogelijk punten trachten te vergaren en dan tijdens een weekend in november met leeftijdsgenoten te gaan uitmaken wie zich de Omnibus Master van het jaar mag gaan noemen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

0181 – 663691 (clubgebouw) / 0181 - 663328 (secretariaat)

Address

Sluisweg 2
3238 LE Zwartewaal